..

 

Ο Νονς...

Ο ανδοχος γονας κατχει ναν ιδιατερα σημαντικ ρλο στην ζω του παιδιο σας, καθς θα βρσκεταιδπλα του σε λα του τα βματα. Η σχση που δημιουργεται ανμεσα τους εναι μια σχση τρυφερ, μιασχση στοργικ, μια σχση αγπης. Αφετηρα της σχσης αυτς εναι το μυστριο της βπτισης.

Καθ’ λη την διρκεια της τελετς αλλ και της εκδλωσης που συνθως ακολουθε ο νονς / νον παρευρσκεται δπλα στους γονες και το παιδ και συμμετχει ενεργ σε πολλς διαδοχικς στιγμς. Η συγκνηση που θα γεννηθε μσα απ αυτς θα αποτυπωθε στην μνμη του και θα εγκαινισει την αγπη με την οποα θα γεμσει ο νας για τον λλο. Την μρα της βφτισης ο νθρωπος αυτς, για πρτη φορ σαν πνευματικς πατρας, θα κρατσει το μωρ σας στην αγκαλι του.

Η συμβολ του νονο / της νονς για την τλεση του μυστηρου εναι μεγλη καθς υπρχουν συγκεκριμνες υποχρεσεις που χαρακτηρζουν την σημαντικ θση που κατχει την ημρα αυτ. Μθετε λα σα καλεστε να φροντσετε και ζστε την κθε στιγμ χαρς και συγκνησης.

Το Βαφτιστικ Κουτ

Εναι το κουτ που τοποθετονται τα ρουχαλκια και τα αξεσουρ(παποτσια, καπελκι) του μωρο σας. Διαλξτε παλ χρματα και απαλ υφσματα με το δικ σας γοστο και την δικ σας αισθητικ. Ακμα, μσα στο κουτ θα βλετε τις πετστες (μεγλη για το μωρ και μικρ για τον ιερα) και τα λαδπανα (εσρουχα που θα φορσει το μωρ για απορροφηθε το λδι του μυστηρου). Τλος, το λδι και το σαπονι συμπληρνουν λα σα πρπει να βρσκονται μσα στο βαφτιστικ κουτ.

Σταυρς

Το κσμημα που θα περαστε στο λαιμ του μωρο εναι ο λεγμενος «βαφτιστικς σταυρς» και εναι κτι που θα χει για μια ζω. Ο νονς / η νον διαλγει, απ κοινο μερικς φορς με τους γονες, τον σταυρ και αν το επιθυμον χαρζεται κτι στο πσω μρος του (το νομα, την ημερομηνα βπτισης).

 

Μαρτυρικ – Λαμπδα

Φροντδα του ανδοχου γονα εναι και τα μαρτυρικ πνω σε να μαξιλρι μσα σε να μορφο κουτκι. Μικρς ηλικας παιδα-καλεσμνοι τα καρφιτσνουν στο πτο των «μαρτρων». Ακμα, μια λαμπδα στολισμνη με ανλογο φος με αυτ των ροχων του μωρο και διακοσμημνη σμφωνα με τον στολισμ της εκκλησας εναι η τελευταα υποχρωση του νονο / της νονς που δνει μως μια αρμονικ ασθηση στο μυστριο.

λα σα πρπει να φροντσετε χαρακτηρζονται απ την γλυκι και μορφη σκψη που αγκαλιζει το μωρ και την ξεχωριστ αυτ μρα της ζως του.

Ζωγραφστε την!

 

Email: cs@verynice.gr

ΤΗΛ. 210-5128 000
FAX. 210-5124 005

VERYNICEDAY.GR - 2003-2009 - 2020 ΑΕ - λα τα δικαιματα πνευματικ και λλα

εναι κατοχυρωμνα απ την ελληνικ και ευρωπακ νομοθεσα.