Very Nice Day :: Περί του Γάμου...

Περί του Γάμου...

Ο Γάμος

Μάθετε τα πάντα για το μυστήριο του γάμου, ώστε να συμμετέχετε με σώμα και ψυχή σε αυτό, να νιώσετε την ευλογία που παίρνετε από τον Θεό κατά την τέλεσή του και να αισθανθείτε την ένωση με τον σύντροφό σας.

Ένα Θεόδοτο μυστήριο, ο γάμος είναι η υπέρβαση της ατομικότητας και η συνάντηση με το πρόσωπο του άλλου μέσα σε μια αγαπητική ένωση. Η τελετή του μυστηρίου του γάμου είναι μια από τις πιο ωραίες σε αισθαντική ομορφιά και μια από τις πιο πλούσιες σε συμβολισμούς. Ενδεικτικά παραθέτονται οι σημαντικότεροι από αυτούς:

 

Αρραβώνας

Είναι η ακολουθία που συμβολίζει την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσει το μυστήριο του γάμου. Ο ιερέας περνάει της βέρες στο ζευγάρι και ο κουμπάρος στην συνέχεια καλείται να τις αλλάξει. Σήμερα, ο αρραβώνας και ο γάμος γίνονται ταυτόχρονα σε αντίθεση με παλαιότερα όπου προηγούνταν ο αρραβώνας.

Ιερό Ευαγγέλιο

Δηλώνει την παρουσία του Χριστού.

Τα δαχτυλίδια

Σύμβολο προσφοράς του ενός προς τον άλλο. Οι νεόνυμφοι παραδίδουν τους εαυτούς τους ο ένας στον άλλο, έτσι ώστε και οι δύο να εξουσιάζουν και να εξουσιάζονται.

Σύμβολο των πύρινων φλογών της Πεντηκοστής. Οι νεόνυμφοι θα ζήσουν την τελετή σαν μυστηριακό γεγονός με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.

Ένωση Χεριών Νεονύμφων

Δηλώνεται η ένωση της ζωής τους από εκείνη την στιγμή με την ευλογία και την εξαγίανση του Θεού.

Απόδοση βασιλικού μεγαλείου στο ζευγάρι. Με την τοποθέτησή των στέφανων στα κεφάλια των νεόνυμφων συμβολίζεται η στεφάνωση, δηλαδή η ανταμοιβή για την αρετή και την αγνότητά τους όπως και η βράβευση τους που θέλησαν να παντρευτούν κατά το θείο θέλημα.

Το Κοινό Ποτήριο

Συμβολίζει την από κοινού ζωή του ζευγαριού γεμάτη με χαρές και λύπες που θα γευτούν στον κοινό δρόμο που θα ακολουθήσουν.

Η Τριπλή Περιφορά

Ο «χορός» των νεόνυμφων γύρω από το τραπέζι του στεφανώματος, όπου εκδηλώνεται η χαρά και η δόξα για την αγαπητική διάθεση δύο ανθρώπων. Ο κύκλος, επίσης σύμβολο της αιωνιότητας, αντιπροσωπεύει τον δρόμο της συζυγικής ζωής που οδηγεί προς την Βασιλεία του Θεού.

 

Τέλος, κατά την διάρκεια της θριαμβευτικής αυτής περιστροφής του ζεύγους οι καλεσμένοι πετούν ρύζι για να «ριζώσει» το ζευγάρι και ροδοπέταλα για να είναι «ανθόσπαρτος» ο βίος του.

 

  1. Ορισμός της ημερομηνίας τέλεσης του γάμου και επιλογή της εκκλησίας που θα τελεστεί το μυστήριο
  2. Άδειες γάμου και αναγγελία του γάμου στις εφημερίδες
  3. Προσκλητήρια γάμουμπομπονιέρες, λίστα των καλεσμένων, λίστα γάμου  
  4. Επιλογή νυφικού και κουστουμιού για τους νεόνυμφους με τα ανάλογα αξεσουάρ
  5. Επιλογή στολισμού της εκκλησίας, του αυτοκινήτου που θα συνοδεύει την νύφη στην τελετή του γάμου καθώς και της ανθοδέσμης της
  6. Επιλογή του χώρου για την γαμήλια εκδήλωση, στολισμός, επιλογή του μενού, της τούρταςκαι της μουσικής, καθορισμός της τοποθέτησης των καλεσμένων
  7. Επιλογή των κατάλληλων ατόμων για την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση της τελετής του γάμου καθώς και της γαμήλιας εκδήλωσης
  8. Επιλογή κόμμωσηςμακιγιάζ και αισθητικού κάλους για την νύφη και τον γαμπρό
  9. Δώρο Κουμπάρου
  10. Προγραμματισμός του ταξιδιού του μέλιτος

 

Στολίστε με βάση την δική σας αισθητική και προτίμηση την όμορφη αυτή στιγμή της ζωής σας και κάντε την αξέχαστη για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Η καλύτερή σας μέρα είναι σήμερα!
Email: cs@veryniceday.gr

ΤΗΛ. 210-5128 000

VERYNICEDAY.GR - 2003-2011 - 2020 ΑΕ - όλα τα δικαιώματα πνευματικά και άλλα είναι κατοχυρωμένα από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

 

Very Nice Day :: Περί του Γάμου... :: Προειδοποίηση
403

Απαγορεύεται η πρόσβαση!

Δεν έχετε δικαίωμα να δείτε αυτό το περιεχόμενο!

Id: 79


Σας προτείνουμε να μεταβείτε στην Αρχική σελίδα του ιστότοπού μας ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον από τους παρακάτω συνδέσμους:
Πιστοποιητικά δώρου