Very Nice Day :: Βάφτιση

Βάφτιση

Βάφτιση

Η βάπτιση είναι ένας θεσμός που έχει επικρατήσει από τον 6οαιώνα. Είναι το μυστήριο που δίνει το χάρισμα και θεραπεύει την φύση του ανθρώπου. Είναι πάνω απ’ όλα η πρώτη σημαντική στιγμή του παιδιού σας.

Αν η στιγμή αυτή έφτασε έχετε κάθε λόγο να ενθουσιαστείτε και να ανυπομονείτε. Για να νιώσετε την γλυκιά αίσθηση της συγκίνησης που θα σας γεμίσει η βάπτιση του μωρού σας, μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και κάντε το μυστήριο να μοιάζει παραμύθι.

 

Το Όνομα

Η επιλογή του ονόματος είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για τους γονείς. Η προσωπικότητα του παιδιού και η χριστιανική του ταυτότητα δηλώνονται από το όνομα του, αγιασμένο από το όνομα του Χριστού. Με βάση την παράδοση, όνομα του παιδιού δίνεται το όνομα του παππού ή της γιαγιάς, αρχικά από την πλευρά του πατέρα. Στις μέρες μας, όμως, η απόφαση είναι επιλογή των δύο γονέων από κοινού.

Ο Νονός

Ο ανάδοχος γονέας είναι η επόμενη σκέψη, ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας καθώς πρόκειται για τον πνευματικό γονέα του μωρού σας. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μπορεί να διαδραματίσει τον αξιόλογο ρόλο που θα έχει στην ζωή του παιδιού σας. Προτιμείστε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, συγγενικό ή φιλικό, για να στέκεται μαζί με εσάς δίπλα στο παιδί σας σε όλα του τα βήματα. Αναλυτική περιγραφή των υποχρεώσεων του νονού θα βρείτε στην ενότητα ‘Νονός’.

Τα Έγγραφα

Στο μυστήριο της βάπτισης, ευτυχώς, το μόνο έγγραφο που χρειάζεται να προσκομίσετε στην εκκλησία την ημέρα αυτή είναι ένα αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του μωρού σας.

Ο Φωτογράφος

Κάθε γονιός όσο έντονα και αν ζει την σημαντική αυτή στιγμή της ζωής του μωρού του, επιθυμεί να την αποτυπώσει στην μνήμη του ανεξίτηλα. Για τον λόγο αυτό η επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου για την ημέρα αυτή είναι κάτι που πρέπει να φροντίσετε για να εξασφαλίσετε φωτογραφίες και βίντεο που θα σας δίνουν την ευκαιρία να ξαναζείτε το παραμύθι αυτό όποια στιγμή εσείς το θελήσετε.

Η Εκκλησία

Η εκκλησία στην οποία θα πραγματοποιηθεί η βάπτιση είναι κάτι για το οποίο θα φροντίσετε ένα διάστημα λίγων μηνών πριν την ημερομηνία που θα έχετε στο μυαλό σας. Αναλογιστείτε το μέρος που θα βρίσκεται η εκκλησία, είτε στην ενορία σας είτε κάπου αλλού, καθώς και το αν αυτό είναι προσβάσιμο για τους καλεσμένους. Όταν καταλήξετε, επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους της εκκλησίας για να κλείσετε την ημερομηνία που θέλετε να γίνει το μυστήριο.

Τα Προσκλητήρια και οι Μπομπονιέρες

Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες είναι το πιο ‘χρωματιστό’ κομμάτι της όλης οργάνωσης. Χρησιμοποιήστε το γούστο και την φαντασία σας για να διαλέξετε το ‘γράμμα’ που θα στέλνει το μωρό σας στους καλεσμένους περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της βάπτισης. Διαλέξτε στην συνέχεια τις μπομπονιέρες που θα προσφερθούν στο τέλος του μυστηρίου. Αν θέλετε να πετύχετε η μέρα αυτή να αποτυπωθεί στην μνήμη σας και των καλεσμένων προτιμείστε το ίδιο ύφος να χαρακτηρίζει τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες, καθώς και τον στολισμό της εκκλησίας.

Τα Γλυκά

Μετά το τέλος του μυστηρίου συνηθίζεται να προσφέρεται μαζί με τις μπομπονιέρες και ένα γλυκάκι. Σκεφτείτε εσείς το είδος του γλυκού και φροντίστε λίγες μέρες πριν την ημερομηνία της βάπτισης να παραγγείλετε την ανάλογη ποσότητα σύμφωνα με τον αριθμό των καλεσμένων.

Το Τραπέζι

Γιορτάστε την ξεχωριστή αυτή ημέρα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε μια εκδήλωση που θα οργανώσετε εν συνεχεία του μυστηρίου. Επιλέξτε με βάση την δική σας αισθητική και αντίληψη το μέρος όπου αυτή θα πραγματοποιηθεί (σε ξενοδοχείο, σε χώρο εκδηλώσεων, σε εστιατόριο, στο σπίτι σας). Οργανώστε τα τραπέζια όπου θα βρίσκονται οι καλεσμένοι και μην ξεχάσετε να μεριμνήσετε για έναν παιδικό χώρο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς σας καλεσμένους.

Δώρο Νονού

Μια ενδεικτική πράξη ευχαρίστησης και ευγνωμοσύνης απέναντι στον άνθρωπο που θα γίνει ανάδοχος του μωρού σας είναι το δώρο που θα επιλέξετε για αυτόν, σύμφωνα πάντα με αυτό που πιστεύετε ότι θα αρέσει στον ίδιο.

Οργανώστε όμορφα και ξεχωριστά την πολύτιμη αυτή μέρα του μωρού σας.

Η καλύτερή σας μέρα είναι σήμερα!

 

 

 

 

Email: cs@verynice.gr

ΤΗΛ. 210-5128 000
FAX. 210-5124 005

VERYNICEDAY.GR - 2003-2009 - 2020 ΑΕ - όλα τα δικαιώματα πνευματικά και άλλα

είναι κατοχυρωμένα από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

 

Πιστοποιητικά δώρου